Jag heter Per Ankersjö. Som stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad har jag bland annat hand om strategiska cykelfrågor. Här skriver jag om Stockholms väg mot att bli en bättre cykelstad!

tisdag 16 augusti 2011

En vecka på lånecykel: Måndag

Jag började igår med att köpa ett abonnemang på http://www.citybikes.se/sv/ där man för 250 kronor kan få tillgång till alla stadens lånecyklar mellan 1 april och 31 oktober. Jag valde att använda mitt SL-accesskort och att betala med VISA-kort och det gick smidigt. Jag passade också på att kolla på kartan på webbsidan som visar var cykelställen finns och hur många som är lediga. En kvart senare kunde jag hämta en cykel vid stället som ligger vid Stigbergsparken på Söder genom att hålla mitt kort framför kortläsaren och sedan haka loss den cykel som låsts upp.

Att cykla på stadens lånecyklar är inte lika bekvämt som att cykla på sin egen cykel förstås, men det kändes ändå bättre än förväntat. Sadeln höjdes till maxläge och färden från Söders höjder ner till Stadshuset rullade på bra. Jag lämnade tillbaka cykeln i stället mittemot Stadshuset på Hantverkargatan.

När jag åkte hem på eftermiddagen regnade det och jag skulle hämta barnen på vägen så jag "fuskade" och tog bussen istället. Samtidigt är det ju en fördel jämfört med att ta egen cykel - jag får valfriheten att ta mig hem på annat sätt.

Första dagen med lånecykel gick mycket bra och jag inser att jag börjar låta som en reklam för City Bikes. Vi får se hur det fortlöper...
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Något som staden borde titta på vore att kunna ladda sitt cykelkort via SL-access maskinerna. De maskinerna kan läsa av vad man har för sl-access-kort och borde kunna kommunicera med citybikes system med en uppgradering av mjukvaran i maskinerna.

    SvaraRadera
  2. Låter vettigt. Jag tar upp saken med våra landstingspolitiker som har bättre koll på SL.

    Mvh Per

    SvaraRadera