Jag heter Per Ankersjö. Som stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad har jag bland annat hand om strategiska cykelfrågor. Här skriver jag om Stockholms väg mot att bli en bättre cykelstad!

onsdag 24 augusti 2011

Rundabordssamtal om cyklingen i Stockholm

D%C3%A5lig%20framkomlighet%20f%C3%B6r%20stadens%20cyklister

Som ordförande för Stockholms stadsmiljöråd har jag idag bjudit in till ett rundabordssamtal för de olika aktörerna och experterna inom cykling, miljö och infrastruktur i Stockholm. Mötet kommer att äga rum den 19 september och utgöra en nystart för cykelfrågan i Stockholm.

Med närmare en miljon invånare behöver Stockholm en fungerande infrastruktur för cyklister. En ökad cykling tjänar alla på, då det minskar både trängsel och CO2-utsläpp.

Staden arbetar med cykelfrågorna på flera fronter och vi vill med det här initiativet få till en bred dialog som kan leda till en rejäl förbättring för Stockholms cyklister.
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

  1. Kommer du kunna lägga upp lite information om vad ni pratar om på mötet? Det är alltid spännande att se hur folk som har cykelrelaterade yrken uttalar sig om infrastrukturen. Nu är jag Uppsalabo, men "trickle-down"-effekten gör att även jag kommer så småningom ha nytta av era samtal.

    SvaraRadera