Jag heter Per Ankersjö. Som stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad har jag bland annat hand om strategiska cykelfrågor. Här skriver jag om Stockholms väg mot att bli en bättre cykelstad!

onsdag 17 augusti 2011

En vecka på lånecykel: onsdag

Idag funkade lånecykelsystemet dåligt för mig. Tur att jag inte hade bråttom - först vid sjätte cykelstället jag passerade hittade jag en cykel jag kunde använda.

Stigbergsparken vid 10-tiden: här stod en cykel som systemet inte kände av. Panelen indikerade att alla cyklar var uthyrda.

Renstiernas gata: alla cyklar uthyrda.

Tjärhovsplan: alla cyklar uthyrda.

Thor Modéns trappa vid Slussen: samma fel som vid Stigbergsparken. Där står en cykel som inte går att låna/hyra. Vi gick vidare till Slussens andra cykelställ vid bussvändplanen på Södermalmstorg - som också var tomt på cyklar.

Äntligen. Vid Gamla stans T-bana står två cyklar som vi skyndar oss att ta. Man frågar sig: var håller alla cyklar hus?

Svar: de står bland annat vid Stadshuset. När vi lämnar våra cyklar blir stället fullt. Jakten omvänds. Nu är det brist på tomma platser så att man blir av med cykeln.

Jag återkommer ikväll med erfarenheterna från dagens resa hem från jobbet...
- - -
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Tror att du lyckats sätta fingret på problemet med lånecykelsystemet i Stockholm. Ibland är det svårare att bli av med cykeln än att hitta den. Kanske behövs någon typ av policy för längsta avstånd till närmaste cykelställ för att det ska vara tillåtet att bara lämna den i första bästa dike? ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej, jag tror det handlar om logistiken när de kör runt cyklarna med lastbil för att flytta dem dit de behövs. Eller kanske att jobba lite mer med den biten helt enkelt...

    SvaraRadera